Informacje o wyrobach

 

Masło klarowane
Masło klarowane w tradycyjny sposób w niskiej temperaturze. Doskonałe do smażenia, pieczenia oraz zup i sosów. Polecane do smażenia warzyw, ryb, delikatnych mięs, naleśników i przygotowywania zasmażek.
 
Twaróg półtłusty, śmietankowy
Twarogi produkwane przez nas metodą tradycyjną maja charakterystyczny smak i aromat oraz pięknie wykształcone ziarno twarogowe widoczne podczas krojenia. Dzięki zachowaniu tradycyjnego sposobu produkcji otrzymujemy wyrób przypominający twaróg wiejski, który jest źródłem łatwo przyswajalnego wapnia i białka.
 
Śmietanki 18%, 30%, 36% i śmietana 18%
Do produkcji śmietanek stosujemy procesy technologiczne, które zapewniają jak najmniejszą ingerencję w naturalne cechy smakowe, zapachowe oraz jej pierwotny skład chemiczny. Produkowana przez nas śmietana 18% zawiera specjalnie wyselekcjonowane żywe kultury bakterii, które ukwaszają produkt, nadając mu niepowtarzalny smak, aromat i konsystencję.
 
Mleko spożywcze 2%, 3,2% i maślanka
Mleko produkowane przez nas jest tylko pasteryzowane w temperaturze 94°C. Daje to gwarancję, że otrzymujecie Państwo mleko o jakości najbardziej zbliżonej do świeżego, wiejskiego. Maślanka jako napój fermentowany, idealnie wpływa na przewód pokarmowy, a dzięki swoim walorom smakowym jest doskonałym napojem orzeźwiającym.
 
Mleko surowe wiejskie świeże
Mleko surowe wiejskie świeże jest mlekiem pochodzącym prosto od krowy, nie poddanym żadnym procesom technologicznym, niepasteryzowanym, a więc jest najbardziej naturalnym produktem spożywczym. Może być przeznaczone do bezpośredniego spożycia lub innego zastosowania w gospodarstwie domowym.
 
Ser morski i ser śnieżka
Ser morski jest serem typu holenderskiego. Posiada delikatny, właściwy, lekko słony smak. Swoje cechy zawdzięcza zachowaniu tradycyjnej metody produkcji oraz procesowi dojrzewania prowadzonemu w optymalnych warunkach. Ser Śnieżka jest serem typu szwajcarskiego do produkcji którego używamy dodatkowo najlepszych bakterii propionowych, które zapewniają właściwe walory smakowe oraz ładnie wykształcone oczka. Sery są bogate w łatwo przyswajalny wapń, białko i tłuszcz.
 
Masło ekstra w kostce i osełkowe
Produkowane przez nas masło swój orzeźwiający smak i aromat zawdzięcza dodatkowi wyselekcjonowanych kultur bakterii. Jego naturalna twardość świadczy o nienaruszonej w procesie produkcji pierwotnej struktury tłuszczu. Stanowi ono doskonałe źródło niezbędnych dla organizmu witamin rozpuszczalnych w tłuszczach takich jak A, D, E, K. Dzięki zachowaniu rygorystycznej higieny produkcji jest wyrobem o wysokiej jakości i długim terminie przydatności do spożycia.
 
Serek homogenizowany o smaku waniliowym
Serek homogenizowany o smaku waniliowym posiada delikatną, puszystą konsystencję dzięki zastosowaniu tradycyjnej technologii produkcji. Podstawowym surowcem do wyrobu serka jest twaróg, który razem z innymi naturalnymi dodatkami stanowi idealny deser.
 
Jogurt naturalny
Jogurt naturalny bez dodatków (6% tłuszczu - 250 g), wyprodukowany w oparciu o kultury bakterii sprzyjające prawidłowej przemianie materii. Może być wykorzystany do bezpośredniego spożycia lub z dodatkiem świeżych owoców. Nadaje się również świetnie do sałatek, surówek i sosów, a odpowiednia ilość tłuszczu łączy zalety jogurtu naturalnego i śmietanki.
 
Szampan serwatkowy
Szampan serwatkowy jest napojem orzeźwiającym wyprodukowanym ze świeżej serwatki prosto z produkcji serów twarogowych z dodatkiem wyselekcjonowanych szczepów drożdży. Jej atrakcyjność wynika między innymi z wysokiej wartości biologicznej i strawności białek zawierających aminokwasy egzogenne (nie wytwarzane przez organizm). Kwas mlekowy wytworzony w serwatce przez szczepy bakterii fermentacji mlekowej działa ochronnie na przewód pokarmowy człowieka ograniczając rozwoju bakterii chorobotwórczych. Serwatka bogata jest w witaminy z grupy B, jej żółto zielona barwa pochodzi głównie od witaminy B2.
 
Jaja ściółkowe
Jaja ściółkowe, pochodzą z hodowli gdzie kury nie są przetrzymywane w klatkach i posiadają większą ilością miejsca, kurnik wyścielony jest słomą i piaskiem. Ptaki mają dostęp do urządzeń umożliwiających kąpiel piaskową, aktywność wzmacnia ich kości. Kury otrzymują naturalną karmę, a jaja swój wyjątkowy smak i złocistą barwę żółtka zawdzięczają starannie dobranym składnikom. Są to jaja bogate w witaminy i mikroelementy. Pierwsza cyfra kodu oznacza rodzaj chowu. 2 — chów ściółkowy. Jaja pochodzą z gospodarstw spełniających odpowiednie warunki hodowli i gwarantujących bezpośrednie dostawy i świeżość produktu.
 
Boczek wędzony
Boczek wędzony, nie parzony, doskonały do smażenia. Bez konserwantów z naturalnymi przyprawami. Wędzony w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym, które nadaje wędlinom wspaniały aromat i w naturalny sposób przedłuża trwałość. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Kaszanka domowa
Kaszanka domowa — krupniok. Według tradycyjnej receptury, z niewielką ilością tłuszczu z kaszą gryczaną. Naturalne przyprawy, bez konserwantów.
 
Kiełbasa bychowska
Kiełbasa bychowska, czosnkowa, wieprzowa, parzona, według tradycyjnej receptury. Wędzona w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym, które nadaje wędlinom wspaniały aromat oraz naturalnie konserwuje. Przyprawy naturalne, bez konserwantów. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Kiełbasa krakowska
Kiełbasa krakowska sucha, wieprzowa według tradycyjnej receptury. Wędzona w tradycyjnej wędzarni, parzona, dojrzewająca, suszona i ponownie wędzona. Jest wędliną trwałą. Termin-30 dni. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Pasztet wieprzowy
Pasztet wieprzowy, pieczony, z małą zawartością tłuszczu, niepowtarzalny smak. Bez konserwantów z naturalnymi przyprawami. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Schab wędzony
Schab wędzony, parzony. Wspaniały, delikatny smak, bez konserwantów. Wędzony w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym, które nadaje wędlinom wspaniały aromat oraz naturalnie konserwuje. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Szynka w siatce
Mięso z szynki wieprzowej, tzw. kulka, parzona. Wędzona w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym, które nadaje wędlinom wspaniały aromat oraz naturalnie konserwuje. Tylko naturalne przyprawy, bez konserwantów. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Kiełbasa polska
Kiełbasa polska według tradycyjnej receptury, wędzona zimnym dymem, nie parzona. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Kiełbasa biała, parzona
Kiełbasa biała wieprzowa, parzona, produkowana jest w oparciu o tradycyjną, starą recepturę. Zawiera 100% mięsa wieprzowego, naturalne przyprawy i nie ma konserwantów. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Polędwiczka wieprzowa
Polędwiczka wieprzowa, mięso z szynki, tzw. Ligawka, parzona. Wędzona w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym, które nadaje wędlinkom wspaniały aromat i przedłuża trwałość. Bez konserwantów z naturalnymi przyprawami. Produkt pakowany hermetyczne.
 
Wątrobianka domowa
Wątrobianka domowa jest pasteryzowana w słoiku tak jak robiono dawniej co wydłuża jej okres przydatności do spożycia. Skład: mięso wieprzowe 75%, wątroba wieprzowa 25%, naturalne przyprawy. Nie zawiera konserwantów. Masa netto 250 g.
 
Kiełbasa wiejska domowa
Kiełbasa wiejska domowa jest pasteryzowana w słoiku według starych przepisów technologicznych co wydłuża jej okres przydatności do spożycia. Skład: mięso wieprzowe 100%, naturalne przyprawy. Nie zawiera konserwantów. Masa netto 250 g
 
Galareta wieprzowa
Galareta wieprzowa zawiera chude mięso z golonki pokrojone w male kawałki. Pasteryzacja w słoiku wydłuża jej okres przydatności do spożycia. Skład: chude mięso z golonki 70%, ocet, żelatyna wieprzowa, naturalne przyprawy. Nie zawiera konserwantów. Masa netto 440 g.
 

powrót na stronę główną»

Dowozy:

Niski stopień przetworzenia naszych wyrobów wynikający ze stosowania tradycyjnych metod produkcji gwarantuje uzyskanie naturalnych, znanych od lat produktów. A krótkie terminy przydatności do spożycia są gwarancją ich świeżości.

Zamówienia i informacje:
691 420 546 od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 20.00 oraz w sobotę i niedzielę w godzinach od 9.00 do 14.00.

Informujemy, że ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. x